[O2] Czy warto kupić tą Octaie po dzwonie???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_gdy
    RS
    • 2008
    • 7723
    • Volkswagen
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Ferd
    Generalnie bardzo lubię Skodę, a zwłaszcza Octavię, ale decydującą przesłanką do zakupu jest dla mnie silnik samochodu i jego zdolność do współpracy z LPG
    to kup Renault z fabrycznym gazem

przepraszam za OT ale ... śmieszą mnie takie opinie
    albo stac cie na auto albo nie
    znam ludzi którzy kupuja S klasę i zakładają gaz- dla mnie to żałosne
    są firmy które przygotowują auta fabrycznie pod gaz
    każde inne rozwiazanie to po prostu zarzynanie auta
    niektórzy kupują Jeepa i instaluja gaz- ja mam Wrangla 4.0 w automacie i nigdy nie przerobię go na gaz bo uważam to za nieporozumienie

tak samo z autami po wypadku
    teraz są takie technologie że pozwalaja naprawić większość uszkodzeń(nie mówię o naprawach dachu bo temu jestem przeciwny)
    ale ... kazdy wybiera co chce
    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Ferd
      Rider
      • 2011
      • 320

Zamieszczone przez piotrek_gdy
      albo stac cie na auto albo nie
      znam ludzi którzy kupuja S klasę i zakładają gaz- dla mnie to żałosne
      Takie opinie jak powyższa, to tak mnie tak śmieszą, że czkawki dostaję ze śmiechu :lol:

tak samo z autami po wypadku
      teraz są takie technologie że pozwalaja naprawić większość uszkodzeń(nie mówię o naprawach dachu bo temu jestem przeciwny)
      ale ... kazdy wybiera co chce
      No tu już zaliczyłem Nirvanę z rechotania

ps. Naprawić wszystko można, TYLKO ZA JAKĄ CENĘ :?:

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen

Ferd, może i cię śmieszą
        to moja opinia i mam do niej prawo

a co tak bardzo cię rozśmieszyło konkretnie?to że polak lubi się pokazać? czy to że ty tez tak robisz?

skoro tak ważny jest lpg dla ciebie to kup cos co ma lpg fabryczny- np lagunę,
        bo czy się różni dokładanie gazu od innych przeróbek czy napraw?

Zamieszczone przez Ferd
        Naprawić wszystko można, TYLKO ZA JAKĄ CENĘ
        no własnie- wiesz jak to jest (a moze jeszcze nie wiesz) - biednego nie stać na gówniane oszczędności
        a naprawiac zawsze trzeba dobrze

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

piotrek_gdy, no ja akurat się nie dziwie ludziom, którzy zakładają gaz do amerykańskich silników o pojemności 3.0-4.0 i chcą mieć te auta. Mój brat ma granda 3.3 na sekwencji, mój kolega ma jeepa chera 4.0 na sekwencji, auta które już swoją młodość przeżyły (i nie są już utożsamieniem żadnego luksusu), są tanie w kupnie, a ich właściciele poprostu nie chcą wydawać tyle za paliwo co biznesman lejący sieczkę do nowej s-klasy. Dobra instalka wcale nie jest zła.Są Instalacje i instalacje. Co innego gaz zapakowany do seicento czy peugota 1.0, to już nie ma sensu, bo te autka mało palą.

Komentarz

• piotrek_gdy
            RS
            • 2008
            • 7723
            • Volkswagen

sew1981, a ja się dziwię
            mój pali jakies 20/100 km (chyba, że jadę w teren) i nadal mam frajdę
            ale też nie wyobrażam sobie załozenia gazu do wrangla(bo nie ma miejsca)
            tym niemniej na forum jeepa pelno jest opisów problemów tego co się dzieje z autami po zagazowaniu
            ale jak napisałem- to osobisty wybór kazdego z nas

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8160
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

mój pali jakies 20/100 km (chyba, że jadę w teren) i nadal mam frajdę
              to ja za tyle skodziana zrobie 500 km :diabelski_usmiech i tez mam frajde
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen

piotrek_os,

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

piotrek_gdy, to prawda, kolega z jeepem cherrem wprawdzie ma miejsce na butle, ale też ciągle ma problemy z obrotami i żaden gazownik nie umie mu tego ustawić. :cry:
                  Za to sekwencja w voyagerze 3,3 sprawuje się bez zarzutu (czego nie można powiedzieć o skrzyni w nim)

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Odnośnie gazu, miałem go w toyocie 4runner 3.0v6, jak zaczął wqrwiać mnie gaz to jezdziłem przez około jednego roku na benzynie, spalanie w mieście około 18l :wink:
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• piotrek_gdy
                      RS
                      • 2008
                      • 7723
                      • Volkswagen

sew1981, piramida, wiec wnioski sa takie że nie każde auto sie nadaje do założenia gazu

i dlatego jestem za fabrycznymi instalacjami skoro ktos lubi ten rodzaj paliwa

Komentarz

• Ferd
                        Rider
                        • 2011
                        • 320

to moja opinia i mam do niej prawo
                        Oczywiście, że masz do niej prawo.

a co tak bardzo cię rozśmieszyło konkretnie?to że polak lubi się pokazać? czy to że ty tez tak robisz?
                        Rozśmieszyło mnie zdanie w kontekście lpg - "Albo cię stać na wóz, albo nie" . Tak, to raczej się licytują różne pryszczate gimbusy na forach motoryzacyjnych Onetu czy Gazety.

Moją sprawą jest to, jaki środek napędowy używam w swoim samochodzie. Nawet gdybym miał Rolsa czy Bentleja to również do nich założyłbym gaz. Po co mam jeździć na drogiej benzynie, kiedy mogę na tanim gazie.

To że Polak lubi się pokazać, to niestety, jest to jego jedna z najgorszych cech. Ja tak nigdy nie postępuje, a ludźmi, znanymi mi z reala, którzy chcą się dowartościować samochodem, tak zaistnieć, to po prostu gardzę. Jest to wyznacznik bardzo, ale to bardzo prymitywnej osobowości.

skoro tak ważny jest lpg dla ciebie to kup cos co ma lpg fabryczny- np lagunę,
                        bo czy się różni dokładanie gazu od innych przeróbek czy napraw?
                        Lagunę, aż tak źle mi życzysz. Prywatnie nie uznaję czegoś takiego jak auta francuskie.

Zamieszczone przez Ferd
                        Naprawić wszystko można, TYLKO ZA JAKĄ CENĘ
                        no własnie- wiesz jak to jest (a moze jeszcze nie wiesz) - biednego nie stać na gówniane oszczędności
                        a naprawiac zawsze trzeba dobrze
                        Jasne, że naprawiać trzeba dobrze, najlepiej jak się da, sam tak robię. Tylko nikt za rozsądne pieniądze i z normalnych, legalnych części nie będzie rekonstruował samochodu, który wprasował się w przystanek, drzewo czy tira. O takich właśnie wrakach mówiliśmy.

Trzeba też brać pod uwagę, że jak np. ktoś będzie miał szczęście i w komisie kupi nie wraka, ale samochód bezwypadkowy z 0,5 mln na blacie (skręcony oczywiście na polskie 160 000) za 10 000 i na dzień dobry będzie musiał wymienić:rozrząd, zawieszenie, turbo, wtryski, dwumas itp. itd. to ile będzie musiał zapłacić się pytam ? Jak ktoś ma tego świadomość i tak robi z pełną rozwagą to OK, ale jak ktoś nic nie wie i za wszystko będzie musiał zapłacić więcej niż zapłacił za auto, to co wtedy.

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

Ferd, może powiem tak odnośnie Twojego ostatniego zdania: Jak ktoś nie ma pojęcia to niech się nie bierze za szukanie używanego auta, bo i tak kupi trupa (walonego, albo bardzo mocno kręconego) i taki ktoś "niestety" musi kupić nowe auto.
                          Jeszcze jest opcja, że jakiś zaufany zoorientowany w temacie przyjaciel mu pomoże w poszukiwaniach i kupnie.
                          A jeśli ktoś już w życiu przerabiał parę razy temat poszukiwania używki to sobie poradzi, taka prawda. Oczywiście wymaga to czasu i cierpliwości :wink:

Komentarz

• t271828
                            Elegance
                            • 2008
                            • 928

sew1981, piramida, wiec wnioski sa takie że nie każde auto sie nadaje do założenia gazu

i dlatego jestem za fabrycznymi instalacjami skoro ktos lubi ten rodzaj paliwa
                            Po pierwsze gdyby ograniczac sie tylko do instalacji fabrycznych, to naprawde malo byloby do wyboru, a po drugie fabrycznosc jakiego rozwiazania nie gwarantuje jego bezproblemowej eksploatacji.

Komentarz

• piotrek_gdy
                              RS
                              • 2008
                              • 7723
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez t271828
                              fabrycznosc jakiego rozwiazania nie gwarantuje jego bezproblemowej eksploatacji
                              a jakie znasz fabryczne instalacje?
                              ja wiem tylko o renault- podpowiedzcie co jest jeszcze

Komentarz

• t271828
                                Elegance
                                • 2008
                                • 928

fabrycznosc jakiego rozwiazania nie gwarantuje jego bezproblemowej eksploatacji
                                a jakie znasz fabryczne instalacje?
                                ja wiem tylko o renault- podpowiedzcie co jest jeszcze
                                No to wlasnie o tym mowie,ze takich aut jest malutko, Octavie mozna kupic z fabryczna instalacja (nawet sa ze dwie na forum) jest tez OIDP pamietam Panda CNG i pewnie cos jeszcze tam by sie znalazlo, ale nie widze sensu ogrniczania sie do fabrycznych instlacji

Poszukalem troche i znalazlem jeszcze Corse - doplata do instalacji 7500 sic!

Komentarz

• Lesiu34
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 159
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Poszukalem troche i znalazlem jeszcze Corse - doplata do instalacji 7500 sic!
                                  był jeszcze Citroen C3 1.4 Style Bivalent, ale nie był dostępny w Polsce, Volvo S60 Bi-Fuel CNG, Mercedes E NGT (instalacja CNG w 2006 r. 15.000 zł :roll: ) Opel Zafira CNG, Fiat Doblo 1.6 16v natural Power i Ford Focus C-Max CNG który tez nie był w Polsce oferowany.

Komentarz

• piotr-pacek
                                    Classic
                                    • 2012
                                    • 38

octavia po dzwonie

... pod warunkiem ów dzwon dorzucają gratis. Kiedyś widziałem takie ogłoszenie: Sprzedam Samochód ... drzewo gratis, albo innym razem: Sprzedam auto - latarnia uliczna gratis A tak na serio - to zależy jaaaaaki to był dzwon - z reguły dzwon to nie jakaś mała stłuczka ani kolizja tylko porządne przyyyyyy .... wiec jeśli chcesz sobie wstawić takie autko do ogródka i urządzić z niego oryginalny skalniak - to chyba nawet w takim przypadku w kategorii cena/jakością = przerost treści nad formą - nie opłacalne. Lepiej szukaj Okci bez dzwona.

Komentarz

• r2r
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 4720
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Skoro temat został odgrzany to z ciekawości zapytałbym autora tematu jak potoczyły się losy egzemplarza, przy którym pytał nas o opinię na samym początku?

Szwagier wyklepał i puścił furę w naród?
                                      Artur

Komentarz

Pracuję...